fbpx

SEO – Optimizacija stranica za tražilice

ŠTO JE SEO ILI OPTIMIZACIJA STRANICA ZA TRAŽILICE ?

 

SEO (Search Engine Optimization) je čitav niz strategija kako bi se poboljšala posjećenost stranice na tražilicama kroz povećanje ranga na rezultatima pretraživanja za određenu ključnu riječ.

Pojednostavljeno, na nama je da se držimo osnova SEO optimizacije i kod izrade internet stranica pazimo na titlove, metatagove, naslove, kanonizaciju, alt tagove, h1-h6 tagove, nazive slika, nazive linkova, nazive stranica, tekstualni sadržaj itd.

Po završetku izrade web stranice, pristupa se promociji iste. Uvriježeno je mišljenje da završetkom izrade internet stranice završava sav posao. Moguće, ali ne i preporučljivo. Izrada stranice gubi svaki smisao ako vas nitko ne može pronaći na tražilicama. Tek nakon izrade stranice počinje pravi posao.

Zato, ono što nam je činiti je optimizacija stranice za tražilice, u svijetu poznate kao SEO (search engine optimization). Treba znati da puni rezultati optimizacije postaju vidljivi tek nakon nekoliko mjeseci. Razlog tomu je što web tražilice tako funkcioniraju. U međuvremenu poželjno je raditi na drugim oblicima promidžbe te se razglasiti kako bi potencijalni kupci “klikali” na vaše stranice i samim time podizali “rejting” iste.

 

ADRESA:

Letibo j.d.o.o. za računalne usluge
– izrada web stranica –
Franje Kuhača 4
31500 Našice
Mob: 091/923-9837
Mob: 097/727-8194
OIB: 51140756305
IBAN: HR4224020061100671367