Opisne oznake - Letibo web dizajn

Opisne oznake (Description meta tags)

Opisne oznake su jedne od najznačajnijih oznaka za optimizaciju tražilica – SEO. To je jednostavan opis web stranice. Oznaka se koristi kako bi se pokazao tekst u rezultatima pretraživanja kao mali tekst ispod linka stranice. meta oznake u tražilici

Taj tekst je izrazito važan zato što je to poziv na akciju kako bi privukli pažnju tražioca baš na vašu stranicu. Sa druge strane gledišta, taj tekst nema neku osobitu težinu na rang vaše stranice u rezultatima pretraživanja. Google baš i ne koristi taj tekst za rangiranje. Google taj tekst “skenira” i kristi za rangiranje do određenog stupnja ali mu ne daje preveliko značenje. Ipak, poželjeti ćete postaviti ključne riječi u taj sadržaj.

Dakle, kako definirati opisne oznake

Poželjno se pridržavati određenih pravila;

  • imajte na umu da tražilice skraćuju tekst pa tako se držite teksta dužine između 133-150 znakova, više od toga vidjet će se samo točkice…,
  • koristite dovoljno teksta koliko vam treba da popunite dvije linije teksta u rezultatima pretraživanja. Kratki opisi mogu se izgubiti u cjelokupnoj količini teksta na stranici.
  • izbacite riječi koje ništa ne govore, koje se mogu izbaciti a da se ne izgubi smisao rečenice.
  • Možete naglasiti riječ velikim slovima kako bi se izdvojile u velikom broju riječi npr. WEB DIZAJN. Takva primjena će kod pregleda stranice biti uočljivija što je i opravdava naš cilj a to je nagovoriti posjetitelja da klikne baš na vaš link.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.